
"Ärligt talat. Jag äter MYCKET hellre genuin ”ett-bra-hål i väggen-mat” än mat som är ytlig fancy."
Om Nazuk
Nazuk Turdieva kammade hem förstaplatsen i Sveriges Mästerkock på TV4 2023, vann Bäst i köket på SVT 2021 med sin mamma och brorsa och är entreprenören som ständigt har nya idéer igång. Men det som karaktäriserar henne allra mest, förutom drivet, är kärleken till maten. Värmande, trygg och genuin mat lagad från grunden kommer ingen få henne att tumma på - det är en sak som är väldigt säker.
Från Kazakstan till Boden med maten som röd tråd
Hemma för Nazuk sedan många år är i Boden. Men hon är ofta i Stockholm och älskar att varva de två. För Nazuk, som föddes i Kazakstan 1993 och kom till Sverige som tvååring, har mat alltid funnits som en självklar mötesplats för familj och vänner. Det är lätt att tro att hon lagat mat sen barnsben, men så är inte fallet. Under uppväxten var det Mamma Maria som lagade mat. Själv började hon laga mat först under tiden hon var varslad under pandemin 2020. Och därifrån tog karriären en rejäl vändning. Från svetsare till Mästerkock på bara tre år.
Raketfart. Minst sagt.
Passionen, respekten och vetenudlarna
Den obotliga passionen som vibrerar kring henne när hon pratar om riktigt bra råvaror och mat lagad från grunden gör vem som helst glad. Och hennes smakpalett är bred, vilket gör att du kan få smaka mat från världens alla kök, men alltid med en twist. Även om hon själv allra helst lagar vetenudlar hemma till lunch är det en annan sak när det kommer till att laga mat till andra. Hon twistar gärna till olika delar av världens mat och för att kunna göra gästen eller kunden riktigt nöjd värnar hon alltid om att få veta mer om vilket av världens kök som är favoriten, så det finns en röd tråd.
-
Kan somna vart som helst
-
Är ganska mycket mer frispråkig IRL än vad hon har varit på Tv
-
Har väldigt lätt att vara öppen och är lätt att lära känna
Fun facts
Recensioner
från kunder
